23 dec. 2015

200 de ani de la publicarea romanului Emma de Jane Austen

Bună, dragilor! Astăzi aș vrea să vă aduc în atenție o carte care a mai fost prezentată pe blog, și care în această zi împlinește rotuda vârstă de... 200 de ani.

Jane Austen, cunoscută romancieră engleză, a scris romane despre viața femeilor nobile din epoca victoriană, observând cu un ochi critic, dar și cu umor, necesitatea acestora de a se căsători pentru a-și întări statutul social și situația economică. Romanul Emma a fost publicat pe 23 decembrie 1815 și reprezintă a patra carte publicată de autoare.

Emma de Jane Austen

Titlu: Emma
Autor: Jane Austen
Editura: Adevarul
Traducerea: Ramona Popescu
Număr de pagini: 512

Frumoasă, inteligentă, încăpăţânată, bogată, Emma Woodhouse e oricând gata să intervină cu un sfat – cerut sau nu – în viaţa amoroasă a locuitorilor din orăşelul Highbury, cărora, asemenea unui Cupidon pus pe şotii, încearcă să le găsească perechea potrivită. Dar în vreme ce cupluri se fac şi se desfac împrejurul ei, tânăra rămâne singură, amânându-şi sine die planurile de măritiş. Acest paradox îndeseşte ţesătura intrigilor şi sporeşte trăirile visătoarei Emma, care nu va scăpa până la urmă din mrejele iubirii, făcând din romanul care poartă numele eroinei una dintre cele mai amuzante şi mai emoţionante poveşti de dragoste din literatura engleză.

Recenzia aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu