23 aug. 2013

Recomandare de film ~ Copiii paradisului

Film Copiii paradisului

Dacă vă plac filmele care spun o poveste de viață, dacă aveți încredere în latura pură și frumoasă a oamenilor sau, dacă n-ați mai plâns de mult și aveți nevoie de o palmă către realitate, vă recomand din suflet filmul Copiii Paradisului (Bacheha-Ye aseman, Iran, 1997).

Ali, în vârstă de 9 ani, pierde pantofii surioarei sale, Zahra, în timp ce se întorcea de la pantofar. Cei doi știu că părinții nu au bani de o pereche nouă, de aceea se înțeleg în secret să poarte cu rândul tenișii lui Ali. Dar băiatul întârzie mereu la ore, iar Zahra nu merge bine în tenișii care îi sunt mari. Dornic să îndrepte lucrurile, Ali se înscrie la o întrecere sportivă pentru a câștiga o pereche de adidași pentru sora sa.

Film Copiii paradisului
Lumea spre care ne poartă acest film este atât de departe de noi! O lume frumoasă și tristă în același timp, cu oameni simpli, loiali și onești, în ciuda dificultăților. O forță invizibilă pare să țină mereu balanța în viața acestor oameni, interzicându-le să-și depășească condiția, să aspire la mai mult. Orice bucurie este urmată de o întâmplare mai tristă care să o anuleze, iar o victorie nu înseamnă neapărat reușită.

Film Copiii paradisului

Un film emoționant despre sacrificiu și dragostea de familie, care pune în evidență duritatea sorții și contrastul dintre bogăție și sărăcie în Iranul apropiat de zilele noastre. Un îndemn la inocență, o lecție de neuitat.

Film Copiii paradisului

Link pentru a urmări filmul cu subtitrare în română:
http://filmehd.net/bacheha-ye-aseman-copiii-paradisului-1997-filme-online.html

4 comentarii:

  1. Mulţumim pentru recomandare! Nu am auzit de acest film. Are într-adevăr o poveste interesantă şi emoţionantă.

    Noul aspect al blogului e superb, Ralu :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Uău.This is awesome!!Pare foarte interesant filmul!

    RăspundețiȘtergere